IMG_8865.jpg (1)

Stor skogbrannfare!

Viktig melding: Stor skogbrannfare!⚠️
Skogbrannfareindeksen viser nå rødt nivå🛑 Les siste anbefalinger fra brannsjefene og 110- Innlandet:
«Nå kan du ikke tenne bål, engangsgrill, bruke primus, eller annen åpen ild i naturen - dette gjelder i hele Innlandet fylke.
Det er svært tørt, og selv en liten gnist kan gi enorme konsekvenser. Det presiseres at forbudet også gjelder ALLE etablerte bålplasser. Det har enkelte steder kommet noe nedbør, dette har ikke vært tilstrekkelig til å senke brannfaren.
Brannvesenet oppfordrer alle til å ta gode vurderinger.
Aktsomhetsplikten gjelder uansett hvor du befinner deg, også på egen eiendom, spesielt om den grenser til skog og utmark. Du er selv ansvarlig for ilden du tenner. Dersom du er usikker på om det er trygt å gjøre opp ild, skal du ikke gjøre opp ild, også når du er hjemme hos deg selv. Vær varsom!
Ikke sankthansbål
Slik værforholdene er nå, er det ikke trygt å tenne sankthansbål. Brannvesenet minner om at det er forbudt å gjøre opp ild i skog og utmark. Dette gjelder også sankthansaften.
Brannvesenet trenger din hjelp!
Ser du at det ryker eller brenner uten at brannvesenet er på stedet, ikke nøl med å ringe 110. Mange branner oppdages tidlig av folk som er på tur. Dette er til stor hjelp for oss!»

Kontakt:
Kontakt brannsjef lokalt ved deres respektive kommuner
Med hilsen
Brannsjefene og 110- Innlandet